Sølv til plast

Gamle sølvfyldninger kan fremme revner i tænderne. Disse revner kan gøre ondt og forårsage, at en i øvrigt sund tand flækker. I værste fald kan det være svært at redde tanden, hvis den er flækket. I andre tilfælde kan en kronebehandling være nødvendig for at redde tanden.


Forebyggelse af problemer

For at forebygge de problemer, der følger med revner eller flækkede tænder, vælger vi i dag oftest at anbefale en plastfyldning, selvom den er dyrere end en sølvfyldning.

I modsætning til sølvfyldninger klæber plastfyldninger til tandens indersider. Dermed opnår man en vis binding af yder-væggen på en tand.
Dette kaldes med et fint ord “adhæsiv teknik” eller “bonding”.

Kosmetisk kan man vist ikke blive uenige om, hvad der er bedst.
Sølvplomber giver tænderne et sort udseende, mens plastfyldninger
kan laves i alle tandfarver og dermed kan laves helt usynlige.

Det skal dog nævnes, at det visse steder kan være det rigtige, at lave sølvfyldninger. I så fald skal man blot sørge for, at disse fyldninger ikke bliver for gamle, men skiftes i tide.
Det kan dog forventes, at sølvfyldninger en dag bliver historie.

Skal de udskiftes ?
Mange vælger i dag, at få udskiftet alle deres sølvfyldninger med plastrestaureringer. Hvis man gør sig disse overvejelser, kan det, som i mange andre tilfælde være en fordel at være medlem af sygeforsikringen “danmark”.
Du kan læse mere om “danmark”, hvis du trykker på vores links.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.