Tandblegning

Fra naturens side er tændernes farve almindeligvis gullig-hvid. Nogle tænder er imidlertid mere gullige end andre. Enten på grund af tandens indre struktur eller på grund af misfarvning fra eksempelvis tobak, kaffe, te og rødvin.

En grundig tandrensning kan fjerne mange af disse misfarvninger. Men vi ved i dag, at f.eks. at et længerevarende tobaksforbrug giver en mere permanent misfarvning af tænderne.

Dybereliggende misfarvninger kan også have andre årsager. Det kan f.eks. skyldes forstyrrelser opstået da tanden i sin tid blev dannet, eller der kan være tale om en død nerve på en skadet tand eller en allerede rodbehandlet tand, som efterlader en blågrå farve.

Behandling med blegning

Når tandlægen har sikret sig, at tænder og tandkød er sunde og velegnede til blegning kan blegebehandlingen indledes. Blegningen laves som en hjemmeblegning med skinne. Ikke alle tandsæt er lige velegnede til blegning, hvorfor det er vigtigt indledningsvis at få en snak om det forventede resultat. Ved skinneblegning sover du nogle nætter med en ganske tynd plastskinne på tænderne, med blegemiddel i.

Skinnerne kan gemmes og genbruges hvis du senere ønsker at gentage behandlingen. Udviklingen går stærkt også inden for blegemetoder og produkter. Spørg Frederikssund Tandcenter.

Andre muligheder for lysere tænder

Hvis misfarvningen ikke kan klares med blegning, har vi andre muligheder. Vi kan dække den misfarvede tandoverflade med plast i den ønskede farve. Dette er forholdsvis billigt.

Det er også muligt at lave en tilpasset, tandfarvet porcelænsskal, som sættes fast på tanden. Det kaldes en porcelænsfacade, og den er generelt stærkere og mere form- og farvestabil end plast. Til gengæld også dyrere. Ved denne behandling tages et aftryk af tanden og facaden fremstilles derefter på et laboratorium. Pocelænsfacaden “limes” på tanden med en speciel type plast.

Bleg ikke dig selv

I dag kan du købe blegemidler til tænder i håndkøb. Fra blandt andet de danske tandlægeskoler lyder imidlertid advarsler mod selv at forsøge sig. Blegemidlerne er skrappe sager, som kan give ubehagelige bivirkninger. Husk dine tænder skal holde hele livet.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.