Parodontitis

Parodontitis (tidligere paradentose) er de løse tænders sygdom og en af de hyppigste folkesygdomme.

Sygdommen kan ramme os alle, men heldigvis kan vi gøre meget for at forebygge den. Parodontitis skyldes et sammenfald af forskellige omstændigheder. Der er flere faktorer, der spiller en rolle. Vi ved i dag, at der er specielt to forhold af afgørende betydning for udvikling af sygdommen: mundhygiejne og tobak.

Forebyggelse
Med en tip-top mundhygiejne og intet tobaksforbrug gør du selv, hvad du kan for at undgå parodontitis. En god mundhygiejne fjerner plakken, d.v.s. de bakterier, der sætter sig fast på tænderne og som kan forårsage først tandkødsbetændelse og siden parodontitis.

Det er af afgørende betydning for forebyggelse af tandkødssygdomme, at man renser overgangen mellem tænder og tandkød – HELE vejen rundt om tanden. Det vil i praksis sige, at man ikke kun skal børste grundigt, men også være omhyggelig med at rense mellem tænderne hver dag med tandtråd. Det kan eventuelt suppleres med tandstikkere. Det er nemlig ofte lige præcis MELLEM tænderne, at parodontitis opstår.

Ønsker du vejledning i forhold til at kvitte tobakken, kan vi også hjælpe dig. Regelmæssige tandeftersyn og nødvendige behandlinger er ligeledes meget vigtige i forebyggelse af sygdommen. Ofte opdager man nemlig ikke selv parodontits, før den er meget fremskredet.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Book en tid

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.